REIKI

Reiki je druh práce s energií, kdy se přikládáním rukou na bolavé či nemocné místo na těle zlepší  fyzický i psychický stav člověka. Síla Reiki teče takovou intenzitou, v jaké je příjemce ochoten ji akceptovat.
V překladu znamená slovo rei – vesmírná, životodárná a slovo ki – energie. Tato metoda vznikla přibližně před 3000 lety v Tibetu a byla znovuobjevena ke konci 19. století doktorem teologie  Mikao Usuim.
Je to schopnost předávat životní energii bez ohledu na vlastní energetický potenciál- čili bez ohledu na to, je-li člověk sám plný energie, nebo bez energie. Tato schopnost se odedávna předává zasvěcením.
Reiki je sama o sobě cenná terapie, rozsah její působnosti je široký. Doplňuje skvěle ostatní metody i postupy klasické medicíny, kterou ovšem nenahrazuje. Tato energie pročišťuje , obnovuje tok energie v těle a tím nastartuje a podporuje samoléčebný proces – ten má každý zakódovaný. Harmonizuje psychický stav, uvolňuje napětí, stres a vnitřní neklid. Je známo, že duševní blokády jsou nejčastější příčinou tělesných problémů. Reiki dokáže zmírnit nejrůznější neduhy: chronické záněty, artrózu, astma, problémy s trávením, ledvinami a celkově oslabenou imunitou. Je vhodná před i po operaci pro dodání energie a zlepšení hojivého procesu. Posílí tělo i mysl po chemoterapii.

Reiki je naprosto bezpečná metoda, kterou lze použít od nejmenších dětí, přes těhotné až po nejstarší lidi. Je to velmi příjemná terapie, kdy člověk pocítí teplo, klid a znovunačerpání energie.